tisdag 25 augusti 2009

Bloggträff hos Knatten....

En lång skön helg med mycket trädgård, blommor, god mat o massor av trevligt sällskap. Efter en snabbfika gick vi en promenad med tipsfrågor om oss själva.... Den slutade vid familjens senaste nyförvärv, en av granngårdarna som gränsar mot ägorna. Där ska Knatten ha lite rumsuthyrning tills vidare. Helt OK ;-), sov som en stock, åtmindstone andra natten när jag hittat flugsmällan innan jag kvartade in. I grannhuset bodde svärmor o svärfar som hade en helt underbar trädgård. Många fina små planteringar, denna runt ett kvarnhjul från svärmors barndomshem, tycker jag är helsnygg! Vid återkomsten till Knatten var det knytlunch, jisses så mycket god mat jag åt. O goda bröd..... Även barnen blev nog mätta tror jag ;-) Här har de samlats runt nåt MariaBerg visar för dem.... Snart började det komma folk som var intresserade av att köpa de växter, fröer, smycken, loppisgrejor, smink o lotter som barn o bloggare sålde.... Då blev det även ett o annat samtal över fikakopparna, här är det MariaBergs man o barn som byter tankar med en av damerna från byn. I bakgrunden skymtar Xs krukor som hennes dotter med viss tveksamhet säljer.... till höger kommer en av Mammanetts söner med blomback, han har betydligt större försäljarlust ;-) X med dotter o jag sover över tills på söndagen o efter en god lunch på gårdagens rester visar Knatten oss alla sina vackra rosor. Detta är den gröna. Den hade vi lätt gått förbi utan guiden ;-) Knatten har lovat o bjuda in till ny bloggträff nästa år, då hoppas jag den blir i bästa rosblomningen, för i denna trädgården finns många vackra rosor som jag är nyfiken på att se i blom. Men det kanske krockar med höskörden?

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig träff ni haft och mycket med i bagaget med hem kan jag tro, både trevliga och vackra minnen samt nya bekantskaper :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Visst hade vi kul! Har planterat det mesta, men inte "orkat" ta kort på det ännu......Jocke är hemma från skolan och är lite krasslig. Det hör liksom till när skolan drar igång. Ha det så gott. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Visst var det toppentrevligt! Och jag blev så biten att jag nu också bestämt mig för att ha bloggträff nästa år! Men för att det inte ska krocka med Knatten (om hon nu vill köra igen) ska jag ha min sista helgen i augusti. Så det är lika bra att boka med en gång! För så kul som det är med bloggträffar vill man inte missa en enda! =)
  (Nu ska jag ut och plantera växterna jag fick med mig hem. Det har liksom inte blivit av innan...)
  Kram Helen

  SvaraRadera
 4. Jo, du Bea, det kan vara värt en resa västerut! Vore kul om du dök upp....
  Plantera kan jag tidigast gör i helgen Anette. Men jag ska försöka få gjort ett inlägg om fynden jag gjorde.
  O Helen! Gäller o planera in sina semesterdagar riktigt noga nästa år förstår jag... för visst vill jag vara med även hos dig. Vill gärna se din trädgård!
  Nina

  SvaraRadera