torsdag 18 mars 2010

Töväder - gråväder....
Inte mycket till färg i kohagarna en sån här dag.....
men mer o mer smälter fram av stengärdsgårdarna!
Så glad jag blev när steglitsorna gjorde gråsparvarna sällskap
 under fröautomaten, dom har granna färger dom....


Ha't Himla gôrgôtt / Nina

10 kommentarer:

 1. Steglitserna är verkligen småfågelsfavoriter. Det ser ut som att de har målat nån sorts clownmask i ansiktet! Vi har haft några enstaka på besök på sistone - hoppas på fler som påskpynt snart! :-)

  SvaraRadera
 2. Vilka trevliga fåglar du har där!!! Såna har vi inte här...Iallafall inte jag.
  Men du, inte attans ger jag bort mina tavlor till nåt dop=)))) Det är nog inte så tacksamt där=0 . Dom ska ha viktigare saker....
  Ha en skön tö-dag. Tack o lov att det inte är snö-dag. /Knatten

  SvaraRadera
 3. Har konstigt nog inte sett en enda steglits hos mig i vinter! De brukar alltid vara här då och då.

  Nu sjunker verkligen snön här. Jag vill ha åtminstone en vecka med såpass varmt väder, då lär allt vara borta och kanske till och med tjälen har släppt då.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Det var en ny bekantskap för mig jag tror inte jag har sett någon sådan fågel.

  Här snöar det idag men vi har fått plusgrader så nu kommer det mest regn. Ett riktigt gråväder. Fy attans vad jag blir less. Nu vill jag ha sol.

  Ha det gott
  kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Fina fåglar är inte fy skam en grå dag! *ler*
  ;)

  SvaraRadera
 6. Vi har också haft mängder med olika fåglar. Men man blir lite bestört, vet inte hur många säckar solrosfrö vi köpt, och det har gått åt massor. Köpte en ny säck i fredags, men INGEN fågel vill äta av dem. De kommer och tar ett frö, slänger det i backen och sticker iväg. Att mat vi köper försämras har jag reagerat på länge, men det bortviftas som åldersnoja, men är det ingen skillnad på fågelmat varför vill fåglarna inte äta det ??
  Jag bara undrar
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 7. Vackra fåglar! Steglitsor har jag aldrig sett här hos mig.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 8. Hejsan!

  Här ser det ut på samma sätt utan för fönstret. Gråväder men plusgrader även nattetid så snart ska man väl kunna få börja det efterlängtade trädgårdsarbetet. Min skönaste klädnad i trädgården är tjocktröja, stövlar och en spade. Så jag längtar efter att åter få lukta gödsel innan allt börjar spira och man får ligga på knä och rensa. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Steglitsar är verkligen vackra fåglar, fast mina favoriter är koltrastar ändå - trots avsaknad av färg. Men....men vilket härligt fågelkvitter!

  SvaraRadera
 10. Hej roligt att du piggnat till. Steglitsen, denna vackra fågel har inte visat sig i vinter hos mig men jag får väl skryta med lite stenknäck i stället och massor med domherrar.

  SvaraRadera