torsdag 2 april 2009

Våren har kommit till Västerplana....

Visst är det underbart när man hittar första vårlöken, blåsipporna har slagit ut o två nässelfjärilar fladdrade förbi nere på ängen... Har ägnat mig åt ett av vårens `måsten´..... Jag har luntat! När jag var liten hade vi bondgård i Trollhätan vid Göta Älv. Varje vår svedde vi gräset i kohagarna så det skulle komma nytt friskt gräs till korna o äta. Det är en vana som hänger i.... så när det våras vill jag elda.... o nu har jag äntligen möjlighet igen! Fast idag var det fel vind så röken drog upp över husen i byn. Förlåt snälla Västerplanabor om det luktar rök... jag är i alla fall inpyrd o ska strax ta en dusch innan sängen. Men det luktar vår för min del!

3 kommentarer:

 1. Det är verkligen vår och underbar bild på vårlöken !!! Den är otrolig vacker blomma !!!

  Jag borde också lunta men först ska slyn bort... sly=påskkrans så det passar bra !

  Ha en underbar helg!

  kram/Nina

  SvaraRadera
 2. Men vilken härlig vårlök.. har bara blå såna.. o kanske någon vit... Men Nina i västerplana!? bodde du i Trollhättan förr.. kul.. det är ju hos mig det och nu läser jag att du bor på Kinnekulle, detta härliga ställe. Ha en skön helg och lunta försiktigt, hörde att det är brandvarning pga allt det torra gräset.. *ler*.. /Monica

  SvaraRadera
 3. Visst kommer jag ihåg från min barndom när man svedde gräset ( men det kunde också vara lite farlig)och det blev fort grönt och fint :)
  Söt vårlök, tror att den finns under mitt snötäcke också. Ljuvliga vår..vi väntar ännu!
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera