måndag 11 maj 2009

Plantering, plantering.....

Har idag ägnat mig åt att plantera helgens inköp..... Vad himla gôtt det är att kunna sätta växterna i en jordförbättrad o `färdig´ rabatt! De flesta kunde jag sätta direkt i halvcirkelsrabatten framför huset. Den som jag befriat från de flesta scilla-lökarna... en o annan kom upp nu också o fick flytta till tomrummet efter en av pionerna som jag flyttade till pionrabatten i höstas. Pionerna fick sällskap av några digitalis-plantor som kom i grusgången..... där växer också förgätmigej som fick flytta upp i shersmin o hosta-rabatten där också några sedum av olika slag fick en provplats i framkanten.... Jag satte alltså ner krukorna i jorden så jag får känna mig för om det stämmer....
En ampel o en kruka till hinken i äppleträdet blev också planterade!
Men sen kände jag mig alldeles urblåst o gick in o käkade rester o drack en öl.
Imorgon väntar jobbet igen, ledig på torsdag o då måste jag klippa gräset igen!
Inte ett endaste foto av dagens arbete har jag tagit....sorry!
Men en sen månadsbild från april får kompensera....

5 kommentarer:

 1. Hej Nina

  Jag förstår att det är bråda dagar med planteringarna, Jag törs inte gräva förrän jag ser vad som kommer upp och det jag flyttade och for med i höstas har jag ju glömt .
  Cortusa Matthiolii är Klockviva en riktigt fin växt.

  Ha det gott

  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Det e så härligt just nu-man skulle kunna stoppa tiden..........Kramen Maria

  SvaraRadera
 3. Det är ju det som är så roligt med trädgård, att det kommer upp allt möjligt som åtminstone jag lyckats att glömma bort.

  SvaraRadera
 4. Jag hittar nya växter hela tiden som jag inte har en aning om att jag har planterat. Och det jag har planterat hittar jag inte.... =)

  SvaraRadera