torsdag 21 maj 2009

Nu blommar Västerplana.....

Ja, jisses, det gäller o hitta rätt vinkel ;-) så inte värmeväxlarn o ogräset syns!
Min lilla svarta tulpan vred sig en kvarts varv på färden till bloggen.... växer som tänkt kompis till Purissima i pionrabatten... blev avlösare!
Tovsippan står sitt första år i rabatten, hoppas den får lite barn till nästa vår...
Denna tulpanen är en av ett gäng från en påse blandat, köpt billigt sent på hösten.... `ibland blir det mycke bättre´.....
Bondpionen får lite hjälp av myrorna o öppna sig.... de är flitiga så vilken dag som helst brister den......
Denna liljekonvaljen skulle ha en vit ytterkant på bladen.... ser ni nån? No, inte jag heller.... får flytta till ett ställe där den kan få sprida sig ohämmat!
Bronsrodhgersia i sällskap med vit krollilja.... de ska få några vita tulpaner o påskliljor till nästa vår.... bör bli snyggt till de mörka knopparna....
Kinnekulle gör sig även på avstånd..... det var tätt mellan skurarna även igår! Klagar inte, slapp o vattna idag så jag hann o fota lite.....

11 kommentarer:

 1. Vad mycket vackert du bjuder på idag!
  Det där med "rätt vinkel" är ett stort problem hos mig också.. Alltid är Pers borrmaskin, hammare, spikburkar, förlängningssladdhärvor eller verktydglådor placerade precis i anslutning till en nyss utslagen skönhet.. Precis som att han planerar hur han ska få visa upp dem på min blogg!? :)
  Ha det gott i sommarsolen!
  /Kirsti

  SvaraRadera
 2. Jag retar mig kopiöst på ena grannens illröda hus som av någon anledning och vägen utanför min tomt som båda fastnar på nästan varenda bild. Ibland till och med samtidigt fast det borde vara teoretiskt omöjligt.... Min pion ser ut precis som din - jag går och kollar den varenda dag. Men om den inte väntar ett par veckor till med att slå ut kan jag inte fota underverket - för kameran är på lagning!!!! =(
  Din svarta tulpan är jättefin - ja, förresten alltihop! =)

  SvaraRadera
 3. Härlig blomning du bjuder på! Visst är det bra när man kan vinkla kameran så man missar alla "fulheter";-)
  Visst är det skönt att det har regnat även om man är lite gnällig och tycker att varför ju den här helgen....
  Bronsrodgersia har jag i mitt woodland, men det är inte så långt gången som din ännu. Ett tag trodde jag att den inte skulle komma upp alls (känns som om jag tror det om mycket).
  Tulpaner är så fina, men jag har ju nästan inga pga. rådjur. Köpte några lökar i höstas och jag ser att några blad kommit upp, men endast en knopp. Det landet är på framsidan och dit vågar sig inte rådjuren så ofta så jag tänkte chansa med tulpaner där. Men i år är de så ynkliga att jag tror att inte ens rådjuren vill ha dom!
  Ha det så gott i helgen. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Så du e likadan--retar också ihjäl mej på saker som "stör" bilden--"fnissfniss"
  Men växer o frodas gör det hos dej....
  Må så gått--Maria

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen problemet med störande moment :) Man får ta närbilder då.
  Fina blommor har du i alla fall.
  Ha det så bra
  Eivor

  SvaraRadera
 6. Vad fint det blommar hos dig Nina!
  Vår gård ligger på Österplana, jag hoppas vi kan ses en dag.Åker bara upp över dan i morgon , flyttar upp för gott 5 juni.Ha de gott i trädgårn!

  SvaraRadera
 7. Oj vad många växter du fick med dig från Surte. Jag läste att det skulle vara loppis där men kom inte iväg. Kanske lika bra det.
  En liten varning, akta dig för randgräset. Det växer som ogräs. Har massor här.
  Mitt löjtnanshjärta stod förut i sol hela dagen men jag flyttade det när det såg ut som det skulle dö till halvskugga och vindskyddad läge. Sedan är det bara att vattna och göda hela sommaren även efter blomningen. Har man tur blir bladen inte gula och växter blir inte ful. Jag lägger på hästgödsel på våren och sedan ger jag flytande blåkorn en gång i veckan.
  Mitt vita löjtnanshjärta är inte lika stort, köpte det förra året. Man får ge dom några år. Det rosa sådde jag för fyra eller fem år sedan. Så det har hunnit att växa.
  Härligt det blommar hos dig. Mina svarta tulpaner vägrade att blomma. Kanske för att jag satte dom i kruka, annars hade nog rådjuren ätit upp dom.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Jamen det är ju det som är så himla bra med bloggandet- att man kan censurera så mycket man orkar och bara välja ut det allra snyggaste som man vill visa för sina besökare! Trädgårdsodlandet får helt nya dimensioner när ingen behöver se skamfläckarna och de skräpiga hörnen.
  Jag håller med dig om tulpanerna- det är allra roligast med de blandade påsar som man kommer över billigt strax innaqn julhandeln börjar.
  Och vad långt dina pioner har kommit! Mina har ingen färg än, bara myror.

  SvaraRadera
 9. Oj vad pionerna är stora , trotts att det inte skiljer så långt har mina knappt satt knopp ännu.
  Men nu när vi varit bortresta några dagar så ser man vad som händer i trädgården.
  Uhj! som vi närkingar säger vad det växer!

  SvaraRadera
 10. Åhh..så mycket vackert! Njuter.. :) men du, det där med rätt vinkel för att dölja onödiga ting i bild är inte lätt... hur många bilder har inte jag tagit och sen upptäckt allt från onödiga vattenkannor till andra störande moment i bilden.
  Vacker regnbåge som går ner i havet - underbart!
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera