måndag 7 september 2009

O vad händer i Västerplana på en gråmulen måndagsmorgon....

Jo.... då passar grannen på o livar upp tillvaron för byborna med en liten husflytt! Visst ligger det lite nära vägen.... Men det är snart avklarat med hjälp av den största kran jag sett i aktion.... o då har den inte använt mer än en ringa del av sin gigantiskt långa arm! Men sådär lätt var det inte o flytta stugan.... hålen i grunden fick utvidgas o nya hål göras för panelen på ena sidan.... sen var det nån kabel som låg fel... tre timmar hängde huset där o vajade lite i sydvästen.... kördes över grunden o sänktes..... nåt var inte riktigt bra... upp igen.... borra... såga.... mutter o rök o damm..... Mycket mannakraft gick åt idag..... morgonkaffe dracks..... lunch åts..... det diskuterades o kommenterades...... Minneskortet fylldes flera gånger om o fick laddas över till datorn..... batterierna tog slut o hann laddas igen.... tom en liten videosnutt blev det som gick o visa..... Om uppladdningen hade funkat.... har stått o snurrat i fyra timmar utan resultat! Skippar den ;-(
Men till slut stog det på sin nya plats..... lite längre från vägen.... o en meter högre upp..... med en grund dubbelt så stort som huset..... o en nöjd ägare!

12 kommentarer:

 1. Hoppsan, det var inte någon liten flytt!!
  Förstår att det gick åt många liter kaffe och många suck, pust, stön och spänningens timmar!
  Men det gick lyckligt och alla är nöjda :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Ja dessa fantastiska män med sina fantastiska maskiner,fascinerande att det överhuvudtaget är möjligt att flytta ett helt hus,hoppas kaffekopparna i skåpen höll..

  SvaraRadera
 3. Jaha vad det det dom skulle göra,såg kranbilen här om dagen.tack för din hälsning, har gjort plommonmarmelad med vanilj o valnötter.kram!

  SvaraRadera
 4. Det är skönt att grannarna tar sitt ansvar för att roa och underhålla! Men jösses, vilket jobb! För stor grund! Ska dom bygga ut också? /Anette

  SvaraRadera
 5. Det där var roligt att se helt fantastiskt!!

  Annika

  SvaraRadera
 6. Aha! jag åkte förbi Västerplana med jobbet i måndags, och funderade på vad den stora maskinen skulle vara till.
  Så nu vet jag vilket hus du bor i.

  SvaraRadera
 7. Hehe..kan tänka mig att det var ett skådespel...ett lite spännande sådant..inte minst för husägarna!

  SvaraRadera
 8. Vad de kan!! Det var ingen lång flytt det där. Verkar praktiskt att flytta på det där viset, då behöver man inte packa så mycket....eller?

  SvaraRadera
 9. hjälp jag trodde det var du som flyttade

  SvaraRadera
 10. Det var ingen dålig action så där en gråmulen måndagsmorgon! Tack för visningen. Själv är jag så dålig på att hålla koll på mina grannar att jag låg och sov sött den gången för tio år sen när deras hus brann ner till grunden. Med trähus i ljusan låga och tutande och bullrande brandbilar 50 meter från sovrumsfönstret. Inga bilder alls blev det.

  SvaraRadera
 11. Tänk att man lägger ner så mycket jobb, tid och pengar på att flytta ett sånt litet och gammalt hus - fascinerande! Härligt att man faktiskt vill bevara det gamla. Och att det går!
  Kul dokumentation.

  SvaraRadera