söndag 20 september 2009

Vad har hänt sen sist....

Varför det inte blir bloggat så ofta..... kan man ju undra..... Ja, dels jobbar jag heltid o så vill jag ju gärna hinna med o vara i min trädgård o även få gjort så mycket som möjligt innan tjälen o ruskvädret slår till.

Bina tar sin tid o vill ha sockerlösning efter att jag har skördat honungen... eller skövlat kanske de tycker. Honungskakorna ska avfuktas till lagom vattenhalt, sen ska de avtäckas, slungas o därefter ska honungen skummas, röras några gånger per dag tills den kristalliserats o slutligen fyllas på mindre burkar eller hinkar.

En massa plantor står som vanligt o väntar på att få ett ställe o bo på...... Växtlusthuset väntar på att få ett stengolv inlagt.... ett litet steg på vägen dit tog jag i torsdags då jag kärrade in mitt kringspridda lager av tegelkross o la ut där.... nu borde jag `padda´ innan jag lägger på kalkstenarna vi tog tillvara när grunden grävdes. Får se vad orken o tålamodet klarar..... risken är stor att stenarna åker in ändå! Jag var o klippte mig i torsdags.... då hann sôstera mi o jag med ett besök på Röhska i Göteborg. Där pågår en Coco Chanell-utställning som vi såg... ganska snabbt för den var inte så omfattande... men min behållning var en utställning om Vuokko, finskan som jobbade för Marimekko på femtio-talet o sen startade en egen firma i Helsingfors.... snacka om tidlösa kläder! Svart-vitt.... grafiskt..... vackert.......
Färgglädjen sprakar o gör en glad....
Denna byxkjolen o överdelen är bara så läcker... vill ha.... vill va smal o ung igen
Denna skulle jag inte ha något emot att bära...... utan o va ung o smal ;-)
Har även varit på Magnolia o kollat dahlior o hittade en underbar kaffegrotta.... ett fint sätt att få lite höjdskillnad i en platt trädgård, ett riktigt `dragplåster´ för pensionärerna som var med på utflykten. Tror de lyckades tråckla sig in där allihop med rullatorer o allt ;-) O igår tog jag semester o var på höstmöte med Skaraborgs Trädgårdsförbund o Lidköpings Trädgårdsförening..... Lite för vackert väder för att bli en stor publik men vi som var där hörde Hannu Sarenström berätta om sina Trädgårdsvisioner o framförallt njuta av hans underbara bilder... Idag ska jag tillbaka i selen igen.... men jag klagar inte, p.ass har sina high lights... idag ska vi till en kolonilott o fika ;-)

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset om Röhsska! Jag hade en vacker Vuokko-kappa i olika blå toner när jag var ung och smal på 70-talet. Den var verkligen slitstark, för mina döttrar ärvde den sen när dom var unga och smala på 90-talet. Det skulle vara kul att se om den finns på Röhsska!

  SvaraRadera
 2. Men du är ung till sinnet och du hade gått i det där kläderna.
  Ta det lugnt trädgården står kvar gör det du hinner och orkar.

  Jo, då dina zinkbaljor och stenmurar är trevligt som tema, idag har vi temat klätterstöd och bilder från Knatten.

  Kram Maria Berg

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Jag undrade just var du var, men precis som de för de flesta andra många järn i elden läser jag :)
  Njut av stunden, det ordnar sig skall du se!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera