söndag 26 september 2010

Archive for april, 2008


Alingsås Jazzfestival, clematis o kläder

onsdag, april 30th, 2008

Hej igen!Har varit på vift några dar till Göteborg o klippt mig, hälsat på syrran i Ytterby (o Trädgårds-centrum, det blev två clematis o en boll-tuja) o sen via en alldeles underbar krokig väg med ekbackar med vitsippsmattor till Alingsås Jazzfestival.Tre dagar med härlig musik, god mat o dryck o alldeles för många klädinköp. Tänk så många buskar det kunde blivit istället…Men det är kul o vara borta några dar från trädgården på våren för då har det hänt så mycket när man kommer hem igen!På måndagen var jag flitig o planterade clematisarna i tuja-cirklarna, de fick sällskap av några lökar som jag hittade i en bortglömd påse. Får se om det blir nåt, de skulle satts i höstas…Även vresros-häcken jag satte i höstas blev klippt o klippet stack jag ner i ”åkern”, om så bara en enda av sticklingarna rotar sig är det värt det lilla jobbet.”Åkern” blev till första sommarn jag bodde i huset, det var jättevarmt o torrt o stenhårt o gräva o jag stod där med alla mina växter jag tagit med från den gamla trädgården i stan. Då övertalade jag grannbonden att plöja upp en bit lägst ner i trädgårn. Hur mycket ska du ha plöjt då frågade han o jag sa du kan väl ta en vända fram o tillbaka.Han hade varit där en dag jag var på jobbet…..Det har hänt en del med plogarna sen jag var barn alltså, vi hade väl en eller möjligen två billar men Gösta har nog minst 12! x2 då!!!Så nu har jag en ”åker” med tistlar o lite annat smått o gott.Men steglitsorna gillar tistelfrön o de ska ju också ha mat….Nej, nu väntar sängen så jag pallar för lite trädgårdsröj imorgon!På lördag-söndag är det Vårrundan på Kinnekulle o då passerar varenda kotte härförbi så då gäller det att få in allt jag burit ut ur källaren för att ge rörmokarna lite arbetsutrymme.God natt!Posted in Uncategorized
Edit
2 Comments »en tidbank vore bra…

måndag, april 21st, 2008

då skulle jag ta ut en vecka extra varje vår o använda till ostört trädgårdsarbete!Idag skulle jag ägna mig åt mina nya rabatter för clematis. Starkt influerad av Finn Eldh o hans finurliga sätt att odla de som skall klippas utefter en tuja-häck, har jag planerat att sätta fem tujor i rad tvärs över en cirkelrund rabatt med en clematis på var sida. Låter knepigt, bild kommer.Men först var jag tvungen att flytta runt all min absolut nödvändiga bråte i källaren så att rörmokarna kom fram med rören till värmen.O sen var jag tvungen att åka o hämta killen som jag köpt ved av, tre mil bort…. Han skulle hämta hem vagnen som han varit snäll o låtit mig ha kvar här o lagra veden på i vinter. Ja, just det, den tömde jag innan rörmokarna kom. Har inte lyckats elda upp allt än.Nåja, det gick snabbt o snart var vi i Västerplana igen…men det var det fler som var, två bilar från rörfirman + en stor lastbil… oljepannan har gjort sitt o försvann upp i himlen + alla gamla rör som killarna hunnit få loss, o den gamla tvättmaskinen som stått fastskruvad i källargolvet… allt for med lastbilen.O sen försvann traktorn o vagnen, o med dem den gamla vattenpumpen som relät var trasigt på…Då kanske jag kunde börja gräva för tujorna??? Nä, det fanns mer bråte o flytta runt så rörkillarna kom åt, gud vad mycket struntsaker man har samlat på sig… men krukor kan man aldrig få för många av, o snart kanske jag får tid o så o då är de bra o ha… o likadant med allt annat, kan vara bra o ha…Men till slut var arbetsdagen över för rör.mok. o jag kunde börja gräva! En färdiggrävd rabatt med fem tujor o en clematis planterade med U-jord o allt!Men sen fick det bli ett ”dike” för de andra fem tujorna o resten av klematisen får vänta till en annan gång!Känner mig både mör o nöjd!Men som sagt, en tidbank vore bra o ha!!!!!!!!!!!God natt!Posted in Uncategorized
Edit
7 Comments »Första inlägget….

söndag, april 20th, 2008

Hej o välkommna till ännu en trädgårdstok!

Jag bor i Västerplana på Kinnekulle med vidunderliga solnedgångar över Kinne-viken….

men utsikten gör det tyvärr öppet för syd-västvindarna som är rådande vindriktning. Borde kanske försöka få tillstånd för en vindsnurra?

Försöker plantera så mycket buskar o träd som kassan tillåter men än ser det glest ut.

Flyttade hit -05 o försökte låta bli o göra nåt första året för att se vad som fanns, men det var mest knölklockor, såpnejlikor, japanska lyktor….

Nej, nu är jag orättvis! För här fanns även fem äppleträd, syrener, fyra stora spireor, björkar, lönnar, ett otal askar, en kastanj, en pil, hägg, vildplommon, sälg, blåsippor, snödroppar, tulpaner, pärlhyacinter, påskliljor, scillor av olika slag, en Flammentanz, tre New Dawn, fem Maxima, gula Wellington, fem pioner, orientalisk vallmo, gula trädgårdsiris, vårkrage, mattram o massor av grenade kungsljus… O jag har säkert glömt några ändå.

Men av detta o det jag lyckades få med mig från min gamla trädgård ska jag försöka få till mitt paradis på jorden.

Men det kommer ständigt nya tillskott då jag bara inte kan låta bli o köpa på mig allt jag ser.Posted in Uncategorized
Edit
8 Comments »

1 kommentar:

  1. There is SHOCKING news in the sports betting world.

    It's been said that any bettor needs to see this,

    Watch this or stop betting on sports...

    Sports Cash System - SPORTS CASINO ROBOT

    SvaraRadera