söndag 26 september 2010

« Older EntriesHjälp!


söndag, augusti 31st, 2008

Idag kände jag efter riktigt ordentligt o jo, jag har nog blivit förkyld! Härligt, då kan jag ta en riktig slappardag i nattlinne o morronrock o inte göra ett jota!

Ena grannen kom o knackade på, hon hade skördat lite frön från kardvädd åt mig! Istället fick hon rosa o cerise rosenvialfrön, de växer här sen tidigare…..

Annars har jag bara löst sudoku hela dan, var ute o fick lite luft när jag vaknade, satt o tittade på en nötväcka som hade holksyn, för inte kan de ha en kull med ungar så här sent? Får kolla igen imorgon om jag ser den vid samma holk. Det var en av mesholkarna, o ja som har specialholkar för trädkrypare, de borde väl passa även för en nötväcka?

Nä, nu ska jag vårda min förkylning så den varar riktigt länge, jag vill inte köra mer tegelkross!

Medicin, ja huskuren alltså, varmt honungsvatten med en kapsyl cognac, brukar göra susen! Ska leta efter cognac o krypa till kojs tidigt!Posted in Uncategorized
Edit
6 Comments »Ginsten räddad…

lördag, augusti 30th, 2008

men nu får det vara nog för ett tag med grovjobbet. Kroppen är trött o ja me! Bilder finns påhttp://www.alltomtradgard.se/min-sida/NINAHL/galleri/album/?id=26609Nu blir det sängen o imorgon ska jag bara vattna alla mina krukor….. Konstigt så fort de torkar….Posted in Uncategorized
Edit
4 Comments »Tegelkross är drygt….

fredag, augusti 29th, 2008

både att kärra ut o när det gäller att täcka! Efter att ha fått ett en dm tjockt lager på markduken jag har lagt mellan vresroshäcken o den lilla cementmuren som är min gräns mot vägen, så har jag ca två tredjedelar av lasset kvar!

O då har jag ändå fyra hinkar fulla med lite grövre bitar att fylla upp med när jag kommer åt att kratta det jämnt. Men det väntar jag med tills krassen frusit. Krassen sådde jag för att täcka den tråkiga markduken med, eftersom tegelkrossningen gått i stå på tippen! Tror ni jag var irriterad pådet idag?

Var tvungen o ner i diket nästan för varenda skottkärra jag skulle tippa i för o försöka rädda krasseslingorna. De är ju som allra finast just nu!

Sen har jag fyllt åtta gamla jordsäckar åt två trädgårdskompisar som också väntat o väntat på tegelkrosset. Eftersom jag blev tvungen o ta allt då de ville bli av med det på tippen.

Men som sagt, sex ton ca finns det kvar.

Har läst på Trädgårdsriket om en man som odlar allt i sand-ogräsklippblandning! Undrar om det kan funka o blanda med det minsta o gräsklipp? Heter det tegelmjöl?

Jag har i alla fall fyllt på med tegelkross i min plantikruka-förvaring! Tror nog tegelkross håller fukten lika bra som sand! Ska fylla på med några lass till imorgon om kroppen inte gått i strejk när jag vaknar!

Behöver köpa mig en ny grep också. Den gamla, som tjänat mig troget sen 86, tappade en tand i kriget mot såpnejlikor o jättekungsljus. Ja, egentligen var det nog en gammal askrot som knäckte den. Men nu är det tomt på rötter, (nästan) ska bli markduk med gamla tidningar under o nån form av plattor över så småningom.

Men inte tegelkross! Aldrig där jag ska gå mycket! Det färgar av sig så länge som det finns tegelmjöl kvar i ytläge. O det gör det länge! Mer om det en annan gång….Posted in Uncategorized
Edit
4 Comments »Jaaa, äntligen…

torsdag, augusti 28th, 2008

telefon i morse, nu var det äntligen krossat, teglet! Men de ville bli av med det omedelbums. Ringde en `pensionerad´ åkare jag känner till o efter någon timme ringde han tillbaka. Jo, jag hade en oförtjänt tur för de väntade på matriel till jobbet han egentligen höll på med… Några timmar senare kom han med ett lass o det mesta hamnade på presenningen jag lagt ut! 9 ton drygt!Ja, då vet ni vad jag gör i helgen, har ni vägarna förbi så har jag skyfflar över…

I övrigt så har jag inlett ett ställningskrig mot såpnejlikerötterna! Ser ut att vara några år….Ska försöka ta lite pausar imorgon o fota lite, ledig fram tills måndag 17.00

Det kommer att behövas! Jisses, 9 ton!Posted in Uncategorized
Edit
5 Comments »Gjort det igen!

måndag, augusti 25th, 2008

Börjat på ytterligare projekt innan de förra är klara alltså… Hade lovat mig själv att nu ska jag göra färdigt det påbörjade, muren, pionrabatten, den fyllda muren o sen börja med stenpartiet! Vad hände?

Startade tredje världskriget mot såpnejlikorna i rabatten till vänster om trappen, det som skulle få vänta till allra sist alltså! O när jag ändå var där o grävde så klippte jag ner den risiga kaprifolen, försökte ta upp så många som möjligt av tulpanerna o narcisserna som kvävdes av såpnejlikorna, klippte ner Flammentanzen lite grann… O allt för att jag fick hem armeringsmattor!

Jag klarar inta att se att de bara ligger där….

Fick hjälp o bocka till två av dem idag så jag kan ställa dem på var sin sida om trappen. Sen ska jag fylla på med fler utefter väggarna. Får nog bli en alpklematis på norrsidan om trappen o en Jackmani på väggen på andra sidan som kompis till rosen.

Dessutom fick jag hjälp o ta ner ett gäng med ungaskar som vuxit sig så höga att de stjäl lite väl mycket av solen. Har lämnat olika höga stammar som jag ska hamla i fortsättningen. Då kommer de både ge vindskydd o insynsskydd. Blir en variant på uppstammad bolltuja som inte kostar ett öre! O blir det inte bra är det bara att såga ner o börja om från början. Där kommer alltid upp nya askar, det har stått ett stort träd där för längesen. Stubben finns kvar. Kul när man kan experimentera! Men vad mycket grenar o stammar det blev o ta hand om, en del ramlade ut i kohagen, så där fick jag lite hjälp med löven…

Tur att jag är ledig nästa helg, då kanske jag kan ägna mig åt det som skulle gjorts…Posted in Uncategorized
Edit
5 Comments »Äntligen har bina hamnat i lä….

torsdag, augusti 21st, 2008

så i vinter kanske jag slipper krypa under elektriska stängsel för o hämta tillbaka deras bortblåsta `tak´ …. Det fick jag i vintras, jag var på väg till stan o fick se att locket till bikupan blåst av! Jag skulle på nåt o hade för en gångs skull klätt mig i kjol! Sen, som alltid…. hastade längs stängslet för o hitta ett ställe som inte var kladdigt, där jag kunde ta mig under… det fanns inget! Klafsade under eltråden, tillbaka på andra sidan o hittade locket o en plastskiva som ska ligga över ramarna som `flygstopp´ tillbaka under staketet (brydde mig inte om kladdet) försökte få bort lite av snöslasket som låg över ramarna..

Nu började bina bli irriterade, de tyckte väl att det var illa nog med väta o kyla!!!

Klämde på plasten o locket, la ännu fler stenar ovanpå o gick tillbaka till huset…

Då stack ett av mina snälla små bin mig i knät! Det hade lyckats ta sig in under kjolen o fått lite värme så det kunde börja försvara sig o kupan igen!

Men idag fick jag hjälp en av mina biodlarvänner som har drag på sin bil, spett o slägga o rejäl skruvdragare! Först var vi o inhandlade två skärmar, stolpar o några armeringsmattor som jag ska ha till klängväxterna vid huset. Gäller o passa på när man ändå har kärra!

O under eftermiddagen kom han tillbaka o hjälpte mig o sätta upp skärmarna i vinkel nere vid bikuporna. Hoppas att de klarar blåsvädret utan att rasa!

Jag har även hunnit en sväng till Dialect o fått byta till en telefon med basenhet!

Behövde inte betala mellanskillnaden o fick hjälp med att sätta på `mössan´ på öronsnäckan till headsetet. Bra inställning hos killarna på Dialect!

Och nu står den nya telefonen på sin första mastodontladdning (10 timmar!) innan jag kan få provat hur det ska gå o föra över telefonboken från mobilen via Blue Tooth. Intet är som väntans tider!

God natt!Posted in Uncategorized
Edit
5 Comments »Solen lockade ut mig…

onsdag, augusti 20th, 2008

regnet jagade in mig, fem gånger om nu! Tre fyra stenar till muren o våta kläder! Har varvat med slipning i badrumstaket, det är ingen sinekur! Så jag tror jag ger mig för idag, även om solen tittar fram igen just nu! För fem minuter sen sken den samtidigt som regnet föll…. Samma väder var det häromdan när jag höll på med murbygget. Men då hade jag den bärbara telefonen liggande på en sten… den fungerar inte längre! Igår tog jag mig samman o åkte till Dialekt o köpte en ny. Himla avancerad med nummerpresentatör, telefonbok, SMSmöjlighet, vad det nu kan innebära, o det bästa av allt Blue Tooth så att jag skulle kunna skicka min telefonbok från mobilen till den bärbara! Tänk o slippa sitta o lägga in alla telefonnummer för hand. När jag kom hem i natt efter jobbet så monterade jag batteriet, satte på baksidan, klämde dit bältesklipset, tycker det är så bra o sätta ett snöre i så man kan hänga upp den i ett träd, )) Genast började den tjata om att den ville bli ansluten till en basenhet??? Basenhet…. fanns ingen i kartongen!!! Shit! Bäst o montera isär alltihop så länge då. Bältesklips av… stopp! Har ni försökt få av en baksida utan att lämna märken? Så nu har jag en handenhet som står i sin laddare o snällt ber Please register, Please register, Please register, Please register, Please register, Please register, o det kommer den att göra tills jag har tid att åka till Dialekt igen!

O solen skiner o massor borde jag göra på utsidan, men mig lurar den inte en gång till…..Posted in Uncategorized
Edit
6 Comments »Oj, oj, oj,

måndag, augusti 18th, 2008

En sån trädgårdshelg jag haft!

Fredag jobb hemma i min egen, lördag eftermiddag var jag hos LindaLunda på växtbyte, på kvällen landade jag i sôstera mis oas o sov över där.

Sen på söndagen var vi med Kungälvs Trädgårdsförening på resa till två trädgårdar i Halland o dessutom åt vi lunch på Freadals Trädgårdscafé i Åsa som också har en alldeles underbar trädgård.

Så jag har lite svårt att sortera mina intryck som ni nog kan förstå. Men alla dessa platser har gett mycket inspiration o en massa nya växter som jag ska ta hand om. O detta på min sista semesterhelg. Idag ska jag tillbaka till verkligheten igen!

Ska be att få återkomma längre fram när jag lyckats smälta mina intryck!Posted in Uncategorized
Edit
8 Comments »Blåst, regn o blåst…

torsdag, augusti 14th, 2008

idag blir det inte många knop! Var på blueskväll i Lidköpings Stadsträdgård igår kväll. Först två lokala band, Uncle Zeb, tung, rockig, o Men of Blues, mer ursprungliga i stilen.

Kvällens höjdare var Wentus, en finsk, grupp som spelat o turnerat under 20 år. Det märktes att de hade varit med förr. Mellansnacket flöt fint o de spelade himla bra.

I eftermiddag o ikväll är det årets stora grej i stan.

Hjulafton! Korteger, parader, tävlingar o utställningar med allt som rullar o glider på land o vatten! I luften också förresten, F7 kommer över stan med Hercules-plan!

Lidköping med omnejd går man ur huse, alla dras till torget o området omkring för o delta i denna folkfest! Hela stan avspärrad, inte en parkeringsplats o uppbringa!

Direkt efter avslutningsfyrverkerit kl 21 kör Rörstrand igång sin Porslinsfestival med dansande brandmän o tändning av staty-bränningen som pågår till 22 på fredagskvällen! Det är ett mäktigt skådespel när den öppnas på fredagskvällen.

Så idag har jag vilodag från trädgården!Posted in Uncategorized
Edit
4 Comments »Botan i regn o sol…..

måndag, augusti 11th, 2008

Vi kom tidigt sôstera mi o jag så vi hann både se perennrabatterna o ta en fika på serveringen innan vi tågade till Templet! Där fanns Kristina med dotter, Lena o Kenneth K! Även Olle, Solstorm o Gunnel dök upp. Gunnel hade fått bärhjälp av en snäll kvinna från Botan som dessutom gick o hämtade nyckel till Roten så att vi inte låste upp Templet under hela eftermiddagen!

Alla, utom sôstera mi (som jag överhuvudtaget inte nämnt ev växtbyte för) o jag, hade plantor med sig o delade glatt med sig av sina frösådder o sticklingar! Jag hoppas komma så långt i mitt trädgårdsliv att jag får tid över för frösådder o sticklingsförökning. Än så länge är det bygga mur, gräva rabatt, flytta växter som gäller. Men de som varit på såna här samlingar vet ju hur det blev…. minst dit, mest därifrån! Med skammens o iverns rodnad på kinderna bar jag så armarna kroknade!!! O sôstera mi blev lycklig ägare till Lenas frösådda rododenron som någon, jag säger inte vem, egentligen skulle fått. O alla fick vi av Kenneths gamla, doftande, fyllda narciss! Varsin bärkasse, ja alla utom jag då som lyckades snika åt mig två! Till o med bina fick lite tillskott, åtta fina plantor med oregano, tänk vad de ska gilla sig!

Vildpelargonfrön, dagliljor o lammöron, allt kommer väl till en egen plats under hösten….. Sen var jag ju o norpade av Kenneths frösådder också, men då behöver jag nästan lexikon o en stunds googlande för o veta o förstå vad som hittat till Västerplana. För säkerhets skull fick jag hjälp av Kenneth att plocka ut kalk-tåliga saker! Det mesta ska få bo i det blivande stenpartit!

Jag åkte ner till sôstera mi redan på lördagen o hann med ett besök på Garden Center i Rollsbo , där de hade 50% på perennerna. Vit vintergröna, vit o röd solhatt, nån slags flox…. med mitt minne är det lika spännande o kolla inköpen som att göra dem!

Tyvärr låg kameran kvar i bilen o sôstera mi har ännu inte skickat de som hon tog!

Men en trevlig helg har vi haft!Posted in Uncategorized
Edit
7 Comments »

1 kommentar:

  1. BlueHost is ultimately the best web-hosting company with plans for all of your hosting requirements.

    SvaraRadera